Senior, singel og føler deg ensom?

Er du over 55 år, singel og føler deg ensom? Ikke fortvil, for du er ikke alene.

Senioraldersgruppene har tradisjonelt bestått av mennesker i stabile parforhold. De fleste er, eller har vært gift og har vært det en god stund. En økende trend er at også flere av de eldre skiller seg. Det gir en ny gruppe enslige seniorer i tillegg til de som fra før av opplever en tilværelse som enke eller enkemann.

Fortsett å lese Senior, singel og føler deg ensom?

Gode råd ved kjøp og salg av bolig

Vinter og vår er høysesong på boligmarkedet. Er det noen år siden du har vært på banen, kan det nok ha skjedd en del siden sist. Ikke minst kan budrunder og tilslag skje i en rivende fart. Det betyr at du kanskje må ta valg til en verdi av flere millioner på få minutter.

Jo eldre man er, desto flere mener at ”akkurat nå” er et godt tidspunkt for boligkjøp. Blant dem over 60 år mener hele 45 prosent at tidspunktet for å gjøre en god investering i bolig er nå. Blant dem under 30 år er det kun 27 prosent som mener det samme.  Du gjør lurt i å lytte til en megler.

Fra vår samarbeidspartner Seniorsaken har vi fått denne artikkelen med mange gode praktiske råd om kjøp og salg av bolig for seniorer.

Fortsett å lese Gode råd ved kjøp og salg av bolig

Høytid betyr høysesong for boligbranner

I en spørreundersøkelse, gjennomført av TNS Gallup for Norsk brannvernforening og KLP Skadeforsikring oppgir hele 16 prosent av pårørende at de kjenner til tilfeller av brann eller branntilløp hjemme hos de eldre. Fortsett å lese Høytid betyr høysesong for boligbranner

Julehilsen fra Portalene

Kjære brukere, kunder og samarbeidspartnere! 

Det har vært et flott oppstartsår for Seniorportalene.no og BPA-Portalen.no. Siden oppstarten på forsommeren har vi nå hatt over 80.000 besøkende på nettportalene våre!

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde brukere av Portalene. Det har blitt brukt uttrykk som «dette har vi ventet på» og «dette har vi stort bruk for».

Mottoet vårt er «To tastetrykk til en enklere hverdag»! Seniorportalene inneholder viktig informasjon om ernæring, bomuligheter, hjemmetjenester og aktiviteter for seniorer over hele landet. BPA-Portalen inneholder viktig informasjon om Brukerstyrt Personlig Assistanse som vil få en større utbredelse på nyåret. Vi har den eneste landsdekkende aktivitetskalenderen for seniorer, og vi har den eneste landsdekkende oversikten over leverandører av «Fritt Brukervalg tjenester» og «BPA- Tjenester».

Vi ønsker å utvikle våre portaler videre i 2015 og vi kommer med spennende nyheter allerede på nyåret! Vi håper dere alle aktivt fortsetter å bruke våre portaler også i 2015.

Vi i Portalene ønsker dere alle en God Jul og et riktig Godt Nytt År!

 

Peer Gynt på Gålå som julegave

Jeg har egentlig sluttet gi julegaver i form av diverse mer eller mindre nyttige ting og «tang», gjenstander og «dingser», men gir mine nærmeste gjerne en gave i form av en opplevelse, noe man kan huske. Det kan være en reise, eller kanskje mer aktuelt, en kulturell opplevelse, f.eks musikk eller drama i form av konsert eller teater.

Hvorfor ikke gå til topps, finne det ultimate, finne den største dramatiske teateropplevelse som tenkes kan? Må man ikke da til London, New York, Sidney, Paris, Roma, selveste Verona eller kanskje Beijing? Ville ikke slike uforglemmelige oppsetninger helst skje med Alpene, Grand Canyon, den kinesiske mur, Himalaya eller ved Kilimanjaro som bakgrunn? Eller kanskje ved det store havet, ved en enorm vulkan eller et fantastisk korallrev? Foruten et topp drama, hva ville den ultimate bakgrunnen så være, hvor i verden ville man finne den?

Men jeg skal gi deg et tips, min kjære leser. Et rått tips om det ultimate, et drama i verdensklasse og en «setting» i en natur som er perfekt for det. I en natur som er verdensberømt og som valfartes til fra fra hele verden. Noe helt og holdet eksklusivt for de som kjenner hemmeligheten, «the event, the time and the place».

Fortsett å lese Peer Gynt på Gålå som julegave

Nattog til Lisboa – en vakker film for seniorer

Night Train to Lisbon 2013 PosterFra skoleavslutningstalen til romanfiguren, den portugisiske aristokraten og dommersønnen, senere legen, motstandsmannen og forfatteren, Amadeu do Prado, holdt under diktaturet i Portugal, en gang på begynnelsen av 70-tallet:

Jeg ønsker ikke å leve i en verden uten katedraler. Jeg trenger deres skjønnhet og opphøyethet. Jeg trenger dem mot verdens tarvelighet.

Jeg vil se opp mot lysende kirkevinduer og la meg blende av de overjordiske fargene. Jeg trenger deres glans. Jeg trenger den mot uniformenes skitne fellesfarge.

Jeg vil la meg innhylle i den syrlige svalheten i kirkene. Jeg trenger deres bydende taushet. Jeg trenger den mot det åndløse brølet fra ekserserplassen og det åndrike skvalderet til medløperne.

Fortsett å lese Nattog til Lisboa – en vakker film for seniorer

To tastetrykk til en enklere hverdag