Seniordans for alle i Fredrikstad

Dans er en god og morsom treningsform som blir stadig mer populær. Både for seniorer fra 55 år og opp, men også for hele familien! Vi besøkte Østsiden Seniordans 3. desember da de hadde sin siste øving før oppvisningen på Fjelberg sykehjem 4. Desember.

Da vi ankom lokalet ble vi møtt av en elektrisk og sprudlende gjeng. Det var et langbord med kaffe og levende lys nederst i lokalet og en stor åpen plass til dansegulv.

Vi fikk det privilegiet å få se seks av de mange koreografiene de har lært seg.

Østsiden seniordans
Østsiden Seniordans viser frem en av mange danser de har lært. Foto: Lars Jakobsen

Satser på dans for hele familien

Gerd Engø, leder og instruktør for Østsiden Seniordans, forteller at de nylig har fjernet aldersgrensen som var på 55 år +.  Nå kan hele familien delta sammen med seniorene på aktiviteter som Seniordans tilbyr.

Østsiden Seniordans startet opp for 16 år siden. De tilbyr dans hver onsdag. Klokken 09.30 til 10.30 er det linedans og fra 10.30 til 13.30 er det dans av alle stilarter.

Med uniform på

Gerd forteller at når de har oppvisninger har alle deltagerne svarte bukser og hvit bluse.

I morgen 4. desember skal de besøke Fjelberg sykehjem, og da skal uniformen på med en ekstra detalj, nemlig nisselue som passer godt når en av dansene er til sangen ”Rudolf er rød på nesa”.

Blått og rødt

Det er ikke mange menn som deltar på tilbudet Østside Seniordans arrangerer. Men det er ingen hindring for denne glade gjengen. Gerd deler ut røde og blå bånd som henges rundt halsen til deltagerne. Rødt bånd symboliserer jentene i koreografien og blått symboliserer mennene.

Østsiden Seniordans
Østsiden seniordans svinger seg på gulvet. Foto: Lars Jakobsen

Energi og latter

De danser seg igjennom den ene koreografien etter den andre. Dette er noe de kan med eller uten bånd rundt halsen. Med høyt fotarbeid og masse piruetter koser deltagerne seg igjennom alle de forskjellige stilartene og koreografiene til Gerd Engø.

Vi fra Seniorportalene takker så mye for den varme og sprudlende gjestfriheten, og vi tar av oss hatten for mektig imponerende danseferdigheter. Vi anbefaler alle, spesielt menn, å ta turen innom denne glade gjengen. Sosial og morsom trim for kropp og sjel.

3 på dans

Vi spurte 3 av deltagerne hva var grunnen til deres oppmøte i dag, når deltok de på Seniordans for første gang og om de deltar på andre aktiviteter.

Seniordans - Kathe Kirkeng
Kathe Kirkeng. Foto: Lars Jakobsen

Kathe Kirkeng – 82 år

Jeg kommer fordi jeg er glad i å danse. Jeg har danset i 15 år, og liker det fordi det er god trening, sosialt og moro. Jeg deltar også på stavgåing som arrangeres av Fredrikstad Øst Frivilligsentral hver tirsdag. Her går vi ca. en time, så spiser vi suppe og drikker kaffe etterpå.

Seniordans - Kari Martinsen
Kari Martinsen. Foto: Lars Jakobsen

Kari Martinsen – 80 år

Jeg jobber i hjemmesykepleie i en 72% stilling, men har sagt ifra at onsdager jobber jeg ikke! Denne dagen er holdt av til Seniordansen. Det er mosjon og sosialt på en gang. Jeg elsker å danse, har danset i 11 år og deltar også på vanngymnastikk som arrangeres av LHL her hver fredag.

Seniordans - Monika Fjeld
Monika Fjeld. Foto: Lars Jakobsen

Monika Fjeld – 72 år

Jeg deltar fordi jeg er glad i å danse. Jeg så en annonse for Østsiden seniordans i Byavisa for 4 år siden, og jeg kjente en som allerede deltok så jeg kastet meg med. Jeg deltar også noen ganger på dans som Seniordans arrangerer andre steder.

Har du spørsmål eller ønsker du å bli på Seniordans, kan du trykke deg inn på hjemmesiden til Seniordans her.

Leter du etter andre aktiviteter, eller ønsker du å legge ut egen arrangement/aktivitet, kan du klikke deg inn på vår Aktivitetskalender Norges største aktivitetskalender for seniorer.

9 thoughts on “Seniordans for alle i Fredrikstad”

  1. Et herli gjeng dette,min gruppe.Akkurat denne dagen var jeg på ferie.Gleder meg hver dansedag.Og vår leder er fantastisk.

  2. Tusen takk til Jessica Trondheim og Lars Jakobsen som tok seg tid til å besøke Østsiden Seniordans. Den ene dagen var dere hos oss og neste dag stod det i portalen. Flotte bilder og tekst av helt uforbererte dansere. Det gikk veldig bra med oppvisningen på Fjeldberg. Vi dansa for en veldig stor forsamling, fikk kaffe og noe å bite i etterpå og blei ønsket velkommen igjen. God advent til alle sammen.

    1. Tusen takk for at vi fikk komme på besøk og møte så mange hyggelige og dyktige dansere. Vi storkosa oss. Ønsker dere alle en riktig god jul.

      1. Ønsker en riktig god jul og nyttår.Vi skal ha Karneval den 11 februar da er dere velkommen ,hils til Lars.

        1. Så morro, skal notere dette i kalenderen min og kontakte dere nærmere Februar. Ønsker dere ALLE en riktig God jul og et Godt nyttår.

  3. Sett på innleggene fra Torp seniordans og synes gruppa er helt topp,bestandig koselig og komme på besøk.
    Ønsker dere alle en fin jul og nyttårsfeiring og lykke til med dansen i året som kommer. Mvh Kate Nordli.

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar om laget vårt.Du er alltid velkommen.God Jul og nyttår til deg og Per Arne.

Legg igjen en kommentar