Fortsatt kulturell spaserstokk

Kulturbudsjettet for 2015 er rykende ferskt sluttforhandlet, og der finner vi gode nyheter for kulturinteresserte seniorer.

Den kulturelle spaserstokken, tiltaket som skal sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre og bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud på arenaer der eldre befinner seg i dagliglivet, ble foreslått avviklet i det opprinnelige utkastet til statsbudsjett.

Den foreslåtte avviklingen ble høylytt debattert i riksmedia, hvor brorparten var imot å fjerne et tilbud som sikret eldre et profesjonelt kulturtilbud mange syntes å ha stor glede av. Blant annet skrev musiker Per Husby et debattinnlegg i Aftenposten der han mente at avviklingen var uverdig. Musiker Thomas Mårud mente sågar at det var «et regelrett eldreran».

Leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, Fremskrittspartiets Kari Kjønaas Kjos, mente på regjeringens side at sang og musikk var en del av stell og pleie av eldre, utført av ansatte. Det var en måte å gjøre sykehjemmene bedre på. Et utsagn som igjen førte til provoserte innlegg både i aviser og i etermedia.

I dag kom nyheten som gledet veldig mange. Den kulturelle spaserstokken blir ikke avviklet likevel. Det betyr at eldre fortsatt kan se fram mot et profesjonelt kulturelt tilbud der de selv måtte befinne seg.

Legg igjen en kommentar